Zeppelin Craftshop

Iza Zeppelin Craftshop-a stoji Damien Morrell koji za svoj vid umetnosti kaže:

Oživeti prošlost i predstaviti je kroz različite oblike umetnosti ili aktivnosti danas je nešto što često srećemo, ljudi rekereiraju istorijske epohe koje ih inspirišu svako na svoj način, međutim malo njih obraća pažnju na jedan period koji je u sebi nosio toliko lepote, period između dva rata-period maštanja o čudesnoj novoj sutrašnjici, želji da se pokori nebo, morske dubine, da se istraži svet. Vreme sivih džinova koji su krstarili nebom.. To je vreme koje je mene kao osobu i kao umetnika oduvek inspirisalo, otud i naziv moje radionice.

Kroz svoje radove nikada nisam želeo da prikažem klasičnu Steampunk ideju, dopadljivu, kitnjastu i danas već opšte prihvaćenu, ne onaj aristokratski deo cele priče već onaj drugi-sivi, mašinski. Moju muzu mozete zamisliti ne kao steampunk gospođicu prekrivenu zupčanicima već pre kao mašinovođu garavog lica. Zato moji radovi mnogima i deluju sirovo,vise u Dieselpunk stilu,što ja uopste ne sporim.
Svaki predmet koji stvorim je unikatan, trudim se da ima moj pečat , ali takođe da bude nešto što se nikada neće ponoviti, kao i sami ljudi.
Svaki vlasnik mog predmeta ima svoj udeo u samom stvaranju, a da to i ne zna, sve se radi custom, i kroz razgovor sa osobom saznajem sitnice koji su mi interesantne, koje uklapam kroz detalje. Neću lagati,novac je naravno bitan, ali ta iskra u oku kad neko prepozna te detalje mi znači mnogo više….

Pored toga uz predmet ide i priča,uz svaki album po jedna, odlomak iz dnevnika jednog navigatora. Kada se sve spoje zajedno dobije se hronika jednog cepelina,izgubljenog na misiji koju je svako od njih već zaboravio.Kao fan Star Trek-a uzeo sam koncept putovanja gde je svaka priča sasvim nova avantura i obično osoba koja je kupila može u priči prepoznati nešto vezano za sebe,metaforu smeštenu u izmišljeni svet plutajućih ostrva…..

Više o Zeppelin Craftshop-u možete naći na facebook stranici.