O nama i kontakt

Predsedništvo udruženja čine:

 

Vera Vukajlović – Predsednik udruženja

Bilja Mihajlović – Osnivač udruženja i urednik programa

Tihana Lalić – Odnosi sa javnošću

Možete nas kontaktirati i putem naše e-mail adrese

Dodatne informacije o radu udruženja možete naći na našoj Facebook stranici i Facebook grupi

O nama:

 
Udruženje Evenstar čine ljubitelji fantastike, sa ciljem da svojoj publici što kreativnije predstave ovaj raznovrstan i maštovit svet. Fantastika se nalazi u gotovo svim oblastima stvaralaštva – književnosti, filmu, video igrama, modi, arhitekturi, dizajnu…itd, i naša ekipa se trudi da istakne značaj mašte i približi ove inspirativne sadržaje svakodnevnom životu. Evenstar posebno obraća pažnju na svoju najvažniju publiku – decu i mlade, za koje se trudimo da organizujemo što više interaktivnih sadržaja koji podstiču kreativnost i promovišu sistem kvalitetnih vrednosti.

o_nama_01o_nama_02Kratak istorijat – Prilikom osnivanja od strane Bilje Mihajlović, centralna tema u udruženju bilo je Tolkinovo književno stvaralaštvo – epska fantastika. U Bridge Pub-u u Beogradu 2011. godine organizovano je prvo Tolkinovo Veče, sa ciljem da u atmosferi raskošnih kostima posetioci zakorače u Tolkinov magični svet Srednje Zemlje. Već naredne godine pokret prerasta u Festival Tolkinove Fantazije, koji je održan u Kapetan Mišinim Zdanju. Od 2013. godine, Festival se seli u Studentski Kulturni Centar i održava se redovno jednom godišnje.

o_nama_06o_nama_05Program – Kako je broj posvećenih članova i saradnika Evenstara veoma brzo rastao, tema festivala proširila se sa epske fantastike i na druge žanrove. Od tada su se i izvori inspiracije višestruko povećali, tako da sada u programu imamo naučnu fantastiku, svet Steampunk-a, mitologiju, muziku, igre i plesove, i još toga. Jedna grupa sadržaja prezentuje se nastupima uvežbanih izvođača, dok u drugoj mogu učestvovati i posetioci putem otvorenih tribina i interaktivnih radionica.

o_nama_03o_nama_04Muzika – U Evenstar udruženju postoji plesna trupa i dva muzička sastava – Evenstar akustični bend i The Fellowship metal bend. Akustični bend izvodi tematsku muziku iz filmova, serija i ostalih ekranizacija, kao i obrade pesama drugih bendova. Fellowship metal bend je zadužen za energičniji zvuk, i svira obrade poznatih numera grupa kao što su Nightwish, Kamelot, Blind Guardian, Sonata Arctica…

 

o_nama_08o_nama_07Saradnja – Važan deo našeg udruženja čine saradnici, koji na svakom festivalu nastupe sa programom iz različitih oblasti umetničkog stvaralaštva. To su najčešće muzičari, plesne trupe, pisci, glumci, likovni umetnici, viteška udruženja…itd. Želimo da se zahvalimo svima koji su učestvovali na našem festivalu, doprineli lepoti i bogatstvu programa i učinili ove događaje jedinstvenim. Veliko hvala i svim volonterima koji iz godine u godinu bezuslovno pomažu svojim besprekornim radom.

Udruženje Evenstar čine:

clanovi_Aleksandar_Mladenovic

.

Aleksandar Mladenović

.

clanovi_Bilja_Mihajlovic

.

Bilja Mihajlović

clanovi_Filip_Stanisic

.

Filip Stanišić

.

clanovi_Kristina_Miletic

.

Kristina Miletić

.

clanovi_Maja_Ilic

.

Maja Ilić

clanovi_Maja_Todorovic

.

Maja Todorović

.

clanovi_Milorad_Marjanovic

.

Milorad Marjanović

.

clanovi_Natasa_Todorovic

.

Nataša Todorović

clanovi_Nenad_Filipovic

.

Nenad Filipović

.

clanovi_Sibin_Acimovic

.

Sibin Aćimović

clanovi_Tihana_Lalic

.

Tihana Lalić

.

clanovi_Vera_Vukajlovic

.

Vera Vukajlović