Gostovanje na Krack Fest-u 2016.

Međunarodni festival umetničke fotografije Fotorama fest u saradnji sa udruženjem Sakurabana iz Beograda i Kragujevac Komikon festivalom organizovao je Prvu Kragujevačku Reviju Autorskog i Cosplay Kostima a.k.a KRACK fest.Festival je održan u nedelju, 29.maja 2016. u  Pozorištu za decu, Kragujevac.

Nekoliko članova Evenstar-a zajedno sa saradnicima je posetilo ovu mladu i perspektivnu manifestaciju kao znak podrške. Tog prepodneva se put Kragujevca se zaputilo pet entuzijasta sa namerom da se upoznaju sa skroz novom organizacijom i da svojim prisustvom, koliko god mogu, podrže nove, kreativne snage u Srbiji koje imaju inicijativu, dobre ideje i cene dobar autorski kostim.

Da je sam događaj uspeo potvrđuje utisak da su se učesnici uživeli u uloge – kostime. Deadpool je bio neumoran i spreman za photobomb u svakom trenutku, tako da je naš ozbiljni Steampunk kapetan (zasluženo, jer je uvek previše ozbiljan) dobio “uši” na par fotografija. Guts je zubima morao da iskali svoj bes na hladnom čeliku Crvene Sonje, jer je njegov sopstveni mač imao “omanjih” tehničkih poteškoća sa funkcionalnošću (elem, Steampunk kapetan je u slobodno vreme i revnostan inžinjer, ali avaj, starog kova kada se govorilo “kad god ne znaš šta ćeš, ugradi duplo više-jače”, tako da je dorada na Guts-ovom maču rezultirala preteškom grdosijom koju ne bi mogao da podigne ni Boscone na steroidima). Varys i Littlefinger su se, gle čuda, uglavnom držali zajedno i povremeno domunđavali uz diskretna pokazivanja prstom ka dešavanjima na bini.  Grof je jednostavno bio Grof, i staloženo analizirao autentične topografske materijale svog kolege kapetana. Ratnik iz Fallout-a mogao se slikati samo spreda, jer je većina ostalih fotografija (na kojima mu je bio vidljiv “uređaj” na leđima) misteriozno propala zbog iznenadne potpune preekspozicije.

Ovo je samo delić cele priče, a sve učesnike tiho je pratio pogled dostojanstvene i ledene Cersei Lannister, čije misli su bile daleko ispred svih.

Naš jedini takmičar Nenad Ćirković osvojio je 2. mesto u cosplay-u kao Guts, vidno pokazavši bes dok se rvao sa grdosijom od mača. Zasluženu pobedu odneo je impresivni ratnik iz Fallout-a, šetkajući se preteći sa tom… spravom u rukama. Svi takmičari bili su sjajni, a posebno Aang, čuveni Avatar koji je na sceni opasno vladao airbendovanjem. Ne treba se kačiti sa Aangom.

Izuzetno lep utisak posle ove akcije znači – jedva čekamo sledeću godinu, a takođe ne treba propustiti šansu da se podrže slični događaji i alternativni ljudi koji šire pozitivnu energiju u Srbiji.

« 1 of 2 »