Festival Tolkinove Fantazije 2013

Festival Tolkinove fantazije održan je u prostorijama SKC-a u oktobru 2013. godine. Dvodnevni događaj okupio je ljubitelje fantastike da se druže, uživaju u plesnim i muzičkim nastupima, da se okušaju u nekom od takmičenja ili angažuju na radionicama.
Festival je otvorio Nenad Gajić, autor knjiga Bajka nad bajkama i Slovenska mitologija. Posetioci su mogli da učestvuju u malim turnirima iz raznih društvenih igara, da se okušaju u rešavanju zagonetki ili da nešto nauče na plesnoj ili origami radionici, dok se uporedo izvodila muzika iz filmova, serija, igara..
Manifestaciju su upotpunili i nastupi trupa Moonshadow dance i Celtic Rhythm. Predstavnici Belih orlova i škole Sveti Đorđe prezentovali su veštine mačevanja. Ceo događaj ulepšala je raznovrsna prodajna izložba. Festival je oduvek imao za cilj da podstiče stvaralaštvo vezano za tematiku fantastike i da obogati program interaktivnim sadržajima. U okviru Festivala Tolkinove fantazije 2013, prvi put je organizovano Cosplay takmičenje za najbolji kostim. Festival je zatvorila projekcija filma Potraga za Golumom.