Evenstar Zbornik – Promocija i novosti

Evenstar-ov “Zbornik”je ugledao svetlost dana, urađena je fantasy-astična promocija u “Udruženju književnika Srbije” i sada zadovoljni quest-om listamo plodove rada.

U pitanju je zbornik inspirisan epskom fantastikom i mitologijom pod nazivom „Tamo i opet nazad: pesme i priče Srednje Zemlje“.

Hvala još jednom svima koji su poslali svoje radove i naravno velika zahvalnost Udruženju književnika Srbije i učesnicima projekta „Mladi dolaze“ koji su podržali realizaciju ovog zbornika.

Da se podsetimo, cilj konkursa bio je da okupimo sve pisce, književnike, zaljubljenike u fantastiku i pružimo im priliku da učestvuju u stvaranju prve i nadamo se, ne poslednje publikacije ove vrste.

Žiri su činili: Bran13474116_10209508875858816_1183776528_nislav Veljković, generalni sekretar UKS, Miloš Petković(pisac Perunovog Hroničara).

O našoj promociji je bilo reči u “Književnim novinama”(izdanje maj-jun 2016, broj 1249-50), gde možete pročitati nešto više o tome, o čemu smo pričali i kako smo se proveli.

Književne novine, današnje glasilo Udruženja književnika Srbije, beleži tradiciju od 65 godina izlaženja. Prvi broj pojavio se iz štampe 17. februara 1948. godine, a uredili su ga revolucionar Jovan Popović i nadrealista Milan Dedinac. Prvih nekoliko godina Jovan Popović se potpisuje kao odgovorni urednik, a u redakcijski sastav ulaze istaknuti pisci koji nakratko ili duže obavljaju uredničku funkciju: Dušan Kostić, Milan Bogdanović, Skender Kulenović, Risto Tošović, Tanasije Mladenović, Dušan Matić, Čedomir Mirković, Miloš I.Bandić i Zoran Gluščević. (Više možete pročitati ovde).

Drago nam je da, podrškom od strane projekta UKS-a, “Mladi dolaze”, uspevamo da promovišemo mlade pisce i da ih, nadamo se, ohrabrimo da nastave da se bave pisanjem i da se literarna scena fantastike u Srbiji još više rascveta i raširi svoja zmajska krila. Mi verujemo da ih ima!

Pogledajte galeriju sa promocije (još slika USKORO!)i objavljenih radova ispod.