Evenstar Likovni konkurs 2015 – Učesnici

Za sve one koji vole da crtaju, ove godine je organizovan i likovni konkurs u saradnji sa školom stripa i ilustracije “Đorđe Lobačev.” Radovi su mogli da se šalju za dve teme.
Dok je glavna tema bila Star Wars, za slobodnu temu su mladi umetnici imali mnogo vise slobode jer su mogli da pošalju radove iz oblasti fantastike generalno, obuhvatajući mitologiju, epsku i naucnu fantastiku, video igre…
Ovogodišnji konkurs je bio podržan i od strane Darkwood-a, Kreativnog centra i System Comicsa koji su obezbedili i lepe nagrade.
System Comics je za prvo mesto za obe teme poklonio strip “Valkira” koji je pravo likovno remek delo Dražena Kovačevića, inspirisano nordijskom mitologijom.
Dobitinike nagrada za ovaj konkurs izabrao je žiri u sastavu Pavle Zelić, pisac fantastike i strip scenarista, Marko Stojanović, strip scenarista i autor serijla “Vekovnici”, Siniša Banović, ilustrator i strip crtač, Ivan Halupka, dizajner i muzičar, autor rada koji je osvojio prvu nagradu na prošlogodišnjem festivalu i Maja Ilić, istoričarka umetnosti i jedna od organizatorki Evenstar festivala fantastike.
Dobitnici nagrada za fantastiku su:
Dunja Dimić (Slovenska mitologija, Rusalke, 1. mesto),
Marko Serafimović (Morgoth Silmarilion, 2.mesto), i
Aleksandra Kovačević (Aurora, Amethyst Nymph, 3. mesto).
Dobitnici nagrada za radove Star Wars tematike su:
1. mesto Aljosa Tomić (Asajj Ventress),
2. mesto Milenko Bogdanović (Star Wars crtež) i
3. mesto Dušan Anđelković (Darth Maul, Shadow clone, Bobba Fett na planeti Hoth).