Cosplay Takmičenje Festival 2015

Cosplay defile koji je postao sastavni deo svakog našeg festivala i maltene glavni događaj koji su svi željno iščekivali.

Za one koji ne znaju, “Cosplay” je sve popularnija subkulturna manifestacija širom sveta i on je skraćenica od Costume & Play, što podrazumeva da osoba što verodostojnije pokaže svoje umeće u ulozi lika u koga se maskira. Dakle,nije u pitanju samo gluma, već i veština u izradi kostima najpribližnijih orginalu (npr. kralj Mirkvudske šume Thranduil iz ekranizacije romana Hobit).
Tema cosplay takmičenja na ovogodišnjem festivalu podrazumevala je likove iz sveta fantastike, epske, urbane ili naučne, koja pokriva široko polje ove umetnosti. Takmičari su mogli da biraju svoje omiljene likove iz knjiga, filmova, serija, stripa i danas sve popularnijih video igara.
Cosplay takmičenje su svečano najavili Vera Vukajlović i Borivoje Naumovski, dok su se pored bine udobno smestili članovi žirija u čijem sastavu su bili predstavnici Evenstar udruženja : Nataša Todorović, Bilja Mihajlović i Filip Stanišić.

Nataša, vlasnica Parhausa, kreativne oaze koja je iznedrila kostime udruženja i dekoracije festivala, ocenjivala je verodostojnost iznetih kostima.
Takmičari su se i ove godine izuzetno potrudili oko svojih kostima kao i samog nastupa koji je podrazumevao dobru glumu, scene borbe uz muziku i poneki ples, sto je žiriju zadalo dosta posla da izabere pobednike.
1. Prvo mesto je osvojio Nenad Cirković sa svojim impresivnim ručno kovanim oklopom koji je težeo oko 30 kg i koji je verno predstavio heroja iz kultnog anime serijala Berserk u ulozi Guts-a.

2.Drugo mesto je osvojio grupni cosplay u ulozi likova Morgoth i Fingolfin iz dela “Silmarilion” iza čije maske su bile Jelena Ćopić i Anja Zlatanović.

3. Treće mesto je osvojila Ana Mangotić koja je impresionirala svojim kostimom Nami iz video igre “League of Legends”.

Pored glavna tri mesta nagrade su dobili Marko Živanović koji je grupnim scenskim nastupom oduševio ne samo publiku već i same organizatore festivala u ulozi lika iz poznatog serijala igre Assassin’s Creed za koji je specialno spremio uvodni deo u vidu kratkog filma koji je emitovan kao uvod u nastup.

Nagradu “utisak publike” je osvojila Bojana Vukotić u ulozi “Red Sonja” iz istoimenog filma.

« 1 of 2 »