Cosplay Takmičenje Festival 2014

Cosplay takmičenje koje se odigralo na Evenstar Festivalu Fantastike 2014. u Studentskom Kulturnom Centru, izazvalo je veliko interesovanje i pokrenulo entuzijazam mladih kreativnih ljudi da svoje crafting i glumačke sposobnosti pokažu u što boljem svetlu.
Na iznenađenje organizatora festivala i samog žirija na raznolikosti kostima, učesnici su se pokazali u ulogama iz sveta epske fantastike, preko likova iz sci-fi naslova, danas popularnih video igara poput World Of Warcraft i Leauge of Legends, pa do japanskih anime serijala.
Žiri je imao dosta posla i težak zadatak da izabere tri najbolja rada, jer su svi takmičari pokazali jaku posvećenost kako u nastupu, tako i u izradi svojih kostima.
Kada se ceo cosplay defile priveo kraju, žiri u čijem sastavu su bili Vladimir Selthofer, Nataša Todorović (glavni kostimograf i osnivač ParHaus-a) i Maja Todorović su nakon dugog razgovora sa takmičarima i razgledanjem kostima izabrali pobednike.
3. Treće mesto je pripalo Igoru Jokiću koji se pokazao u ulozi “wood elf” ratnika iz Warhammer FRP sistema.
2. Drugo mesto pripalo je Jeleni Ćopić u ulozi Finroda iz čuvenog Tolkinovog dela Silmarilion, a prvo mesto je osvojio impresivni Sauron Annatar takođe iz Silmariliona koga je verno predstavio Nikola Stanojević.
Pored glavnih nagrada dodeljena je i jedna počasna nagrada koja je pripala Nenadu Ćirkoviću, koji se pojavio u ulozi srednjovekovnog viteza i pokazao izvanredno umeće u samostalnoj izradi borbenog oklopa.